Etiketter

tirsdag 16. juli 2013

Kaffe Pavlova



Pavlova er en perfekt sommerdessert, lett, luftig og uimotståelig. Denne har fått en deilig smak av kaffe som passer godt sammen med den rene vaniljesmaken i kremen.




Ingredienser:
·         4 eggehviter
·         250g sukker
·         2 ts maizena
·         1 ts hvitvinseddik
·         4 ss sterk kaffe

Pisk eggehviter til hvitt skum.

Tilsett sukkeret i 3 omganger og pisk til du har en stiv og blank marengs.
Vend inn kaffen.
Til sist tilsettes maizena og hvitvinseddik og vendes forsiktig inn.


Ha marengsen på et bakepapir og stryk den rund og glatt, ca. 2,5 cm høy.

Stekes på 160 grader i ca 1 time.
Mandelkrokan:
·         50g skivede mandler
·         50 g sukker
·         0,5 dl vann

Kok opp vann og sukker.

Fordel mandlene på et stekebrett og pensle med sukkersirupen.

Stekes på 180 grader i ca 10 minutter til mandlene har blitt pent gyldne og karamelliserte.

Avkjøl.

Krem:
·         4dl fløte
·         1 ts vanilje (sukker, essens eller ½ vaniljestang)
·         50 g sukker

Pisk alle ingrediensene til krem.

Fordel kremen over pavlovaen og pynt med mandelkrokan.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar